Υλικά για πράσινη σαλάτα με προσούτο, σύκα και μουστάρδα

  • 2 σαλάτες λόλα (ανάμεικτες πράσινες και κόκκινες)
  • 3 - 4 τρυφερά φύλλα μαρουλιού
  • 4 σύκα φρέσκα, καθαρισμένα
  • 4 φέτες προσούτο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα, σε φλούδες
Για το ντρέσινγκ
  • 1 μεγάλο σύκο φρέσκο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα γλυκιά
  • λίγο θυμάρι φρέσκο ή ξερό, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για πράσινη σαλάτα με προσούτο, σύκα και μουστάρδα

  • Για να φτιάξουμε την πράσινη σαλάτα με προσούτο, σύκα και ντρέσινγκ μουστάρδας με σύκο, αρχικά βάζουμε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, το προσούτο σε μέτρια φωτιά και το ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Κόβουμε τα σύκα σε λεπτές φέτες.
  • Χοντροκόβουμε τις πρασινάδες με το χέρι και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα σύκα.
  • Ντρέσινγκ
  • Πολτοποιούμε το σύκο στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μουστάρδα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε την πράσινη σαλάτα σε πιατέλα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και προσθέτουμε από πάνω τις ψημένες φέτες προσούτο και τις φλούδες παρμεζάνας.