Υλικά για
  • 5 μέτριες πατάτες
  • 3-4 αυγά
  • ½ μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 πράσινα κρεμμυδάκια
  • 5-6 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κουταλιές κάππαρη ή/και λίγο τουρσί σε κομματάκια
  • 1/3 κούπας (περίπου 80 ml) ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας (περίπου 60ml) χυμό λεμονιού
  • 2-3 κουταλιές (30-45ml) ξίδι από κρασί
  • Αλάτι
  • 250-300 gr μαγιονέζα 
Συντγαή για
  • Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βράζουμε με το φλούδι μέχρι να πέφτουν από το πιρούνι.
  • Παράλληλα βράζουμε και τα αυγά να γίνουν σφικτά.
  • Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις καθαρίζουμε όπως είναι καυτές με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και ενός μαχαιριού και τις κόβουμε σε κύβους (στην ουσία τις σπάμε σε κομματάκια).
  • Αμέσως τις αλατίζουμε και (εδώ είναι το σημαντικό) τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε να πάνε παντού και αφήνουμε να κρυώσουν. Το ελαιόλαδο θα έχει απορροφηθεί και οι πατάτες μας θα είναι υπέροχα αρτυσμένες.
  • Προσθέτουμε το ξίδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μικρά κομματάκια (το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα πράσινα σε μικρές ροδέλες, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα αυγά σε κυβάκια).
  • Αλατίζουμε πάλι ελαφρά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη μαγιονέζα.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη να δέσουν τα υλικά και σερβίρουμε.