Εύκολη πατατοσαλάτα με αυγά
Με λίγα υλικά
Η πατατοσαλάτα είναι μια δροσερή σαλάτα, αλλά και ένα πεντανόστιμο, πρόχειρο γεύμα
Υλικά για
- 5 μέτριες πατάτες
- 3-4 αυγά
- ½ μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 2-3 πράσινα κρεμμυδάκια
- 5-6 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3 κουταλιές κάππαρη ή/και λίγο τουρσί σε κομματάκια
- 1/3 κούπας (περίπου 80 ml) ελαιόλαδο
- ¼ κούπας (περίπου 60ml) χυμό λεμονιού
- 2-3 κουταλιές (30-45ml) ξίδι από κρασί
- Αλάτι
- 250-300 gr μαγιονέζα
- Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βράζουμε με το φλούδι μέχρι να πέφτουν από το πιρούνι.
- Παράλληλα βράζουμε και τα αυγά να γίνουν σφικτά.
- Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις καθαρίζουμε όπως είναι καυτές με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και ενός μαχαιριού και τις κόβουμε σε κύβους (στην ουσία τις σπάμε σε κομματάκια).
- Αμέσως τις αλατίζουμε και (εδώ είναι το σημαντικό) τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε να πάνε παντού και αφήνουμε να κρυώσουν. Το ελαιόλαδο θα έχει απορροφηθεί και οι πατάτες μας θα είναι υπέροχα αρτυσμένες.
- Προσθέτουμε το ξίδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μικρά κομματάκια (το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα πράσινα σε μικρές ροδέλες, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα αυγά σε κυβάκια).
- Αλατίζουμε πάλι ελαφρά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη μαγιονέζα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη να δέσουν τα υλικά και σερβίρουμε.