Υλικά για Cheesecake γιαούρτι

  • 500γρ. γιαούρτι 5-10% λιπαρά.
  • 300γρ. μπισκότα (Digestive).
  • 150γρ. βούτυρο.
  • 400 γρ. τυρί κρέμα.
  • 150γρ. άχνη ζάχαρη.
  • Μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
  • Το ταψάκι έχει διάμετρο 25 εκατοστά.

Συνταγή για Cheesecake γιαούρτι

  • Αρχικά θρυμματίζουμε τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο, τα ανακατεύουμε και δημιουργούμε την βάση για το cheesecake
  • Βάζουμε το ταψάκι στην κατάψυξη για 10 περίπου λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα
  • Συνεχίζουμε, φτιάχνοντας τη κρέμα μας με το γιαούρτι, το τυρι κρέμα και την άχνη ζάχαρη.
  • Προσοχή στο γιαούρτι που θα διαλέξουμε, να μην είναι πολύ αραιό
  • Τα χτυπάμε όλα μαζί για περίπου 5 λεπτά και στην συνέχεια απλώνουμε το μείγμα πάνω στη παγωμένη βάση από τα μπισκότα
  • Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες
  • Όταν παγώσει, απλώνουμε την μαρμελάδα βύσσινο και το cheesecake γιαούρτι είναι έτοιμο