Υλικά για λεμονόπιτα

  • 1 λίτρο γάλα, πλήρες
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κ.σ. εκχύλισμα λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 3 αυγά, μεσαία

Συνταγή για λεμονόπιτα

  • Σε μια μεσαία κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα. Προσοχή, δε θέλουμε να βράσει.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το εκχύλισμα λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι.
  • Μόλις πήξει απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας ζωηρά.
  • Σε μία στρογγυλή φόρμα 24 εκ. διάμετρο, αφού έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά.
  • Απομακρύνουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια .
  • Η Λεμονόπιτα μας είναι έτοιμη!