Συνταγή για λεμονόπιτα με σιμιγδάλι
Εύκολη συνταγή
Μια υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή για μια αγαπημένη, γλυκιά πίτα
Υλικά για λεμονόπιτα
- 1 λίτρο γάλα, πλήρες
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κ.σ. εκχύλισμα λεμόνι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 3 αυγά, μεσαία
Συνταγή για λεμονόπιτα
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα. Προσοχή, δε θέλουμε να βράσει.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το εκχύλισμα λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι.
- Μόλις πήξει απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας ζωηρά.
- Σε μία στρογγυλή φόρμα 24 εκ. διάμετρο, αφού έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά.
- Απομακρύνουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια .
- Η Λεμονόπιτα μας είναι έτοιμη!