Μακαρόνια με κιμά: Η συνταγή που αγαπάμε
Λαχταριστό και νόστιμο πιάτο
Μια εύκολη συνταγή για λαχταριστά μακαρόνια με κιμά που συνοδεύονται με κεφαλογραβιέρα
Υλικά για μακαρόνια με κιμά
- 500 γρ. σπαγγέτι Νο6
- Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 600 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 2 φύλλα δάφνη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για μακαρόνια με κιμά
- Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά 100 ml ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα.
- Σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να τσιγαριστούν. Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση πριν χαμηλώσουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Προς το τέλος αφαιρούμε τη δάφνη και το σκόρδο.
- Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα σπαγγέτι.
- Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
- Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.
- Ανακατεύουμε τα σπαγγέτι με τον κιμά και σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένα με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.