Κέικ βανίλια-σοκολάτα: Το πιο εύκολο κέικ
Με απλά υλικά
Ένα αγαπημένο κέικ βανίλια-σοκολάτα που μπορούμε να απολαμβάνουμε στο πρωινό μας
Υλικά για κέικ βανίλια-σοκολάτα
- 250 γρ. βούτυρο ή βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική + 1 κουτ. σούπας
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κάψουλες βανίλιας
- 1 φλιτζ. + 1/4 φλιτζ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 κουτ. σούπας κακάο
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Συνταγή για κέικ βανίλια-σοκολάτα
- Για να ετοιμάσουμε το κέικ βανίλια-κακάο, πρώτα χτυπάμε το βούτυρο με τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ έως ότου ασπρίσει και αφρατέψει, για περίπου 10 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Κατόπιν προσθέτουμε τις βανίλιες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια κλασική φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση, διαμέτρου 26 - 28 εκ.
- Οταν έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο αλεύρι εναλλάξ με το 1 φλιτζάνι γάλα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
- Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα μείγματος σε ένα μπολ
- Για τη σοκολάτα, βάζουμε σε ένα μπωλ το κακάο, τη 1 κουταλιά κρυσταλλική ζάχαρη και το 1/4 φλιτζανιού γάλα, ανακατεύοντας.
- Απλώνουμε αυτό το σκούρο μείγμα στη φόρμα και από πάνω αδειάζουμε το υπόλοιπο λευκό. Ή αντίθετα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 50 λεπτά.
- Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του· αν εξέλθει χωρίς υπολείμματα ζύμης είναι έτοιμο, διαφορετικά συνεχίζουμε για λίγο το ψήσιμο.
- Αφήνουμε το κέικ βανίλια-κακάο να κρυώσει εκτός φούρνου για περίπου 10 λεπτά προτού το ξεφορμάρουμε.
- Οταν κρυώσει εντελώς πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.