Μοσχαράκι με ρόδια και ρύζι
Με βούτυρο αγελάδος
Θα εκπλαγείτε από τη γεύση αυτής της συνταγής - Ένα μοσχαράκι που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάκτυλά σας
Υλικά για μοσχαράκι με ρόδια
- 1½ κιλό νουά σε φέτες (καλύτερα από μοσχαράκι γάλακτος)
- 4 κρεμμύδια μεγάλα, χοντροκομμένα
- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
- 8 γαρίφαλα
- 1 ποτηράκι μικρό κρασί κόκκινο, ξηρό
- ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- ½ κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
- 3 ρόδια
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για μοσχαράκι με ρόδια
- Αλατοπιπερώνετε το κρέας, ζεσταίνετε το λάδι με το βούτυρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζετε τις φέτες του νουά και από τις δυο πλευρές, μαζί με τα γαρίφαλα.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα γυρίζετε 2-3 βόλτες.
- Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, το κάρδαμο, το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και λίγο ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει.
- Στην πορεία ελέγχετε μήπως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νεράκι.
- Μόλις μαλακώσει το κρέας, προσθέτετε τους σπόρους από τα ρόδια μαζί με τις σταφίδες και λίγο ζεστό νεράκι.
- Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
- Αφαιρείτε το κρέας από την κατσαρόλα, περνάτε τη σάλτσα από το μούλτι και σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα του.
- Ταιριάζει με πατατούλες βρασμένες στον ατμό ή με λευκό ρύζι.