Υλικά για γλυκό του κουταλιού μήλο φιρίκι

  • 500 γρ. μήλα φιρίκια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες (καθαρό βάρος)
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. νερό
  • 1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κάθετα στη μέση
  • ½ κ. γ. κοφτό ξινό

Συνταγή για γλυκό του κουταλιού μήλο φιρίκι

  • Καθαρίζουμε τα φιρίκια ολόκληρα και βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο που καθαρίζουμε τα κολοκύθια.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη βανίλια και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, βράζουμε για 3 λεπτά και ρίχνουμε τα φιρίκια.
  • Όταν γίνουν διάφανα και μειωθεί το σιρόπι, ανακατεύουμε το ξινό με πολύ λίγο νερό, το ρίχνουμε στα φιρίκια, αποσύρουμε και ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε εκτός ψυγείου.