Υλικά για μάφινς με σπανάκι και τυρί

  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 160 ml γάλα φρέσκο
  • 75 γρ. ελαιόλαδο + λίγο για τη φόρμα
  • 150 γρ. μείγμα τριών τυριών
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 75 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, πλυμένα και χοντροκομμένα
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά ή 1 μικρή πιπεριά κέρατο, σε κυβάκια 
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για μάφινς με σπανάκι και τυρί

  • Για τα αλμυρά μάφιν με σπανάκι και τυρί, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Λαδώνουμε μια φόρμα για μάφιν με 12 θέσεις και τοποθετούμε σε κάθε θήκη από ένα καραμελόχαρτο ή ένα τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας, με τις άκρες της να εξέχουν προς τα πάνω.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τυριά, το κρεμμύδι, το σπανάκι και την πιπεριά, αν τη βάλουμε. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι ίσα να αναμειχθούν τα υλικά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 θήκες και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.