Υλικά για τυρόψωμο με φέτα

  • 500 ml φρέσκο γάλα, κατά προτίμηση κατσικίσιο
  • 450 γρ. φέτα, χοντροκομματιασμένη
  • 80 γρ. κοπανιστή
  • τα φύλλα από 5 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη)
  • 1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φακελάκι (7-8 γρ.) ξηρή μαγιά
  • 2 αυγά
  • 3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι κίτρινο, για πίτες και ψωμί
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι, ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι

Συνταγή για τυρόψωμο με φέτα

  • Για να φτιάξουμε το τυρόψωμο με φέτα και κοπανιστή, ξεκινάμε αλείφοντας το ταψί με ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα σουσαμιών.
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 50°C, στη λειτουργία του αέρα.
  • Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη μαγιά, τα αυγά, τα τυριά, τα βότανα και το πιπέρι 
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, για να γίνει ένας ομοιόμορφος σφιχτός χυλός.
  • Τον αδειάζουμε στο ταψί και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα σουσάμια και βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.
  • Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 50 λεπτά, μέχρι το τυρόψωμο να ροδίσει και να φουσκώσει όμορφα.