Υλικά για ομελέτα με μελιτζάνες και χωριάτικα λουκάνικα

  • 10 αυγά 400 γρ. τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους 2 εκ.
  • 300 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Συνταγή για ομελέτα με μελιτζάνες και χωριάτικα λουκάνικα

  • Για να ετοιμάσουμε την πλούσια ομελέτα με μελιτζάνες και χωριάτικα λουκάνικα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε με λίγο από το ελαιόλαδο ένα μέτριο πυρέξ.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για 4-5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν.
  • Βγάζουμε τις μελιτζάνες με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
  • Αφαιρούμε σχεδόν όλο το λάδι από το τηγάνι και κρατάμε μόνο 15 ml.
  • Το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα λουκάνικα για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το μείγμα του τηγανιού, τις μελιτζάνες και τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο ταψί.
  • Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να φουσκώσει.