Ομελέτα με μελιτζάνες και χωριάτικα λουκάνικα
Με γάλα και δυόσμο
Λαχταριστή ομελέτα με μελιτζάνες και χωριάτικα λουκάνικα για όλες τις ώρες
Υλικά για ομελέτα με μελιτζάνες και χωριάτικα λουκάνικα
- 10 αυγά 400 γρ. τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους 2 εκ.
- 300 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 100 ml φρέσκο γάλα
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Συνταγή για ομελέτα με μελιτζάνες και χωριάτικα λουκάνικα
- Για να ετοιμάσουμε την πλούσια ομελέτα με μελιτζάνες και χωριάτικα λουκάνικα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε με λίγο από το ελαιόλαδο ένα μέτριο πυρέξ.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για 4-5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Αφαιρούμε σχεδόν όλο το λάδι από το τηγάνι και κρατάμε μόνο 15 ml.
- Το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα λουκάνικα για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το μείγμα του τηγανιού, τις μελιτζάνες και τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να φουσκώσει.