Εύκολη κοτόσουπα με λαχανικά
Με μανιτάρια
Συνταγή για πολύ νόστιμη κοτόσουπα με λαχανικά
Υλικά για εύκολη κοτόσουπα με λαχανικά
- 1 κοτόπουλο (ή κότα, αν είστε τυχεροί), έτοιμο για μαγείρεμα
- 1 ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο και καρφωμένο με 6 – 7 γαρίφαλα
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 πράσα
- 2 μεγάλα καρότα
- 8 μικρά κλωνάρια σέλινο
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές, διαλυμένος σε νερό
- 50 ml ελαιόλαδο
- 150 γρ. κριθαράκι
- 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για εύκολη κοτόσουπα με λαχανικά
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το κοτόπουλο και νερό τόσο ώστε να το σκεπάζει καλά και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
- Αφαιρούμε σχολαστικά τον αφρό που ανεβαίνει στην επιφάνεια και ρίχνουμε το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα, αλάτι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει.
- Βγάζουμε προσεχτικά το κοτόπουλο από το ζουμί και το κρατάμε στην άκρη.
- Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά, προσθέτουμε τον πελτέ και τον ζωμό κοτόπουλου σουρωμένο.
- Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου άλλα 15 λεπτά.
- Ρυθμίζουμε την πυκνότητα της σούπας, προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειάζεται, την ώρα που βράζει.
- Το μαϊντανό, τον ρίχνουμε τελευταία στιγμή.
- Το κοτόπουλο το σερβίρουμε σε πιατέλα, αλατοπιπερωμένο και ραντισμένο με λαδόξιδο ή λαδολέμονο.