Υλικά για εύκολη κοτόσουπα με λαχανικά 

  • 1 κοτόπουλο (ή κότα, αν είστε τυχεροί), έτοιμο για μαγείρεμα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο και καρφωμένο με 6 – 7 γαρίφαλα
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 πράσα
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 8 μικρά κλωνάρια σέλινο
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές, διαλυμένος σε νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κριθαράκι
  • 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για εύκολη κοτόσουπα με λαχανικά 

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το κοτόπουλο και νερό τόσο ώστε να το σκεπάζει καλά και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Αφαιρούμε σχολαστικά τον αφρό που ανεβαίνει στην επιφάνεια και ρίχνουμε το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα, αλάτι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει.
  • Βγάζουμε προσεχτικά το κοτόπουλο από το ζουμί και το κρατάμε στην άκρη.
  • Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά.
  • Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα λαχανικά.
  • Ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά, προσθέτουμε τον πελτέ και τον ζωμό κοτόπουλου σουρωμένο.
  • Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου άλλα 15 λεπτά.
  • Ρυθμίζουμε την πυκνότητα της σούπας, προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειάζεται, την ώρα που βράζει.
  • Το μαϊντανό, τον ρίχνουμε τελευταία στιγμή.
  • Το κοτόπουλο το σερβίρουμε σε πιατέλα, αλατοπιπερωμένο και ραντισμένο με λαδόξιδο ή λαδολέμονο.