Υλικά για κρέπες με μπανάνα και σοκολάτα 

  • 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα φρέσκο γάλα ελαφρύ
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σούπας άλειμμα σοκολάτας-πραλίνας, ζεσταμένο (για να γίνει πιο ρευστό)
  • 2 μέτριες μπανάνες, σε φέτες
  • 4 κουτ. σούπας μύρτιλλα (blueberries) ή άλλα φρούτα του δάσους, προαιρετικά
  • ελάχιστο λάδι

Συνταγή για κρέπες με μπανάνα και σοκολάτα

  • Για να φτιάξουμε τις κρέπες με μπανάνα και σοκολάτα, ξεκινάμε χτυπόντας το αλεύρι, το αυγό και το γάλα μέχρι να προκύψει ένας ομοιογενής χυλός.
  • Ψεκάζουμε με λάδι ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι (ή το αλείφουμε με πινέλο) και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από τον χυλό και κινούμε γρήγορα το τηγάνι κυκλικά, ώστε να απλωθεί το μείγμα.
  • Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια της κρέπας.
  • Αναποδογυρίζουμε την κρέπα με μια σπάτουλα και ψήνουμε για άλλο 1 λεπτό ή μέχρι να χρυσίσει.
  • Τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Επαναλαμβάνουμε ώστε να φτιάξουμε συνολικά 4 κρέπες.
  • Στρώνουμε μια λεπτή στρώση αλείμματος σοκολάτας πάνω στη μισή κρέπα, απλώνουμε από πάνω φέτες μπανάνας και διπλώνουμε την κρέπα. Επαναλαμβάνουμε και με τις υπόλοιπες.
  • Σερβίρουμε τις κρέπες με τα φρουτάκια.