Εύκολες κρέπες με μπανάνα και σοκολάτα
Ένα υπέροχο, γλυκό σνακ
Μια απλή και εύκολη συνταγή για κρέπες με μπανάνα και σοκολάτα
Υλικά για κρέπες με μπανάνα και σοκολάτα
- 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα φρέσκο γάλα ελαφρύ
- 1 αυγό
- 2 κουτ. σούπας άλειμμα σοκολάτας-πραλίνας, ζεσταμένο (για να γίνει πιο ρευστό)
- 2 μέτριες μπανάνες, σε φέτες
- 4 κουτ. σούπας μύρτιλλα (blueberries) ή άλλα φρούτα του δάσους, προαιρετικά
- ελάχιστο λάδι
Συνταγή για κρέπες με μπανάνα και σοκολάτα
- Για να φτιάξουμε τις κρέπες με μπανάνα και σοκολάτα, ξεκινάμε χτυπόντας το αλεύρι, το αυγό και το γάλα μέχρι να προκύψει ένας ομοιογενής χυλός.
- Ψεκάζουμε με λάδι ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι (ή το αλείφουμε με πινέλο) και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από τον χυλό και κινούμε γρήγορα το τηγάνι κυκλικά, ώστε να απλωθεί το μείγμα.
- Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια της κρέπας.
- Αναποδογυρίζουμε την κρέπα με μια σπάτουλα και ψήνουμε για άλλο 1 λεπτό ή μέχρι να χρυσίσει.
- Τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Επαναλαμβάνουμε ώστε να φτιάξουμε συνολικά 4 κρέπες.
- Στρώνουμε μια λεπτή στρώση αλείμματος σοκολάτας πάνω στη μισή κρέπα, απλώνουμε από πάνω φέτες μπανάνας και διπλώνουμε την κρέπα. Επαναλαμβάνουμε και με τις υπόλοιπες.
- Σερβίρουμε τις κρέπες με τα φρουτάκια.