Υλικά για γλυκό με πορτοκάλι 

  • 5-6 μέτρια πορτοκάλια (2 +1/2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού (600 ml))
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι (εξαρτάται από τη γλύκα του πορτοκαλιού)
  • 1/2 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού (65 γρ.)

Συνταγή για γλυκό με πορτοκάλι 

  • Βουτυρώνετε ένα πυρέξ και το αφήνετε στην άκρη.
  • Κόβετε τα πορτοκάλια, τα στύβετε και στη συνέχεια σουρώνετε το χυμό.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το χυμό, το μέλι και το άμυλο καλαμποκιού.
  • Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
  • Τη ρίχνετε στο πυρέξ και την αφήνετε να κρυώσει.
  • Σκεπάζετε με μια μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
  • Ξεφορμάρετε, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε το γλυκό σκέτο ή πασπαλισμένο με καρύδα προσθέτοντας ένα κερασάκι (προαιρετικά).