Κρεατόσουπα της γιαγιας: Η πιο παραδοσιακή συνταγή
Με κριθαράκι
Νόστιμη κρεατόσουπα της γιαγιάς με λαχανικά, αρκετό κρεμμυδάκι και κριθαράκι
Υλικά για κρεατόσουπα της γαγιάς
- 1 κιλό ποντίκι
- 2 λίτρα νερό
- 2 κρεμμύδια
- 3 κλωνάρια σέλερι
- 2 καρότα μεγάλα
- 2 πατάτες μεγάλες
- 1 φλ. χυμό ντομάτας
- 1 φλ. κριθαράκι ψιλό, προβρασμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κύβους βοδινού διαλυμένους σε 1/2 κούπα χλιαρό νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για κρεατόσουπα της γιαγιάς
- Βάζουμε το νερό να βράσει σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το κρέας σε κύβους 3 εκατοστών, τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και βράζουμε για 40 λεπτά.
- Ανά διαστήματα ξεκαπακώνουμε και ξαφρίζουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα λαχανικά σε κύβους.
- Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε τη σούπα για 15-20 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ετοιμαστεί.