Υλικά για κρεατόσουπα της γαγιάς 

  • 1 κιλό ποντίκι
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 κλωνάρια σέλερι
  • 2 καρότα μεγάλα
  • 2 πατάτες μεγάλες
  • 1 φλ. χυμό ντομάτας
  • 1 φλ. κριθαράκι ψιλό, προβρασμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κύβους βοδινού διαλυμένους σε 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για κρεατόσουπα της γιαγιάς

  • Βάζουμε το νερό να βράσει σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το κρέας σε κύβους 3 εκατοστών, τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και βράζουμε για 40 λεπτά.
  • Ανά διαστήματα ξεκαπακώνουμε και ξαφρίζουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα λαχανικά σε κύβους.
  • Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε τη σούπα για 15-20 λεπτά ακόμα.
  • Ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ετοιμαστεί.