Υλικά για εύκολο σπανακόρυζο

  • 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 120 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 250 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Συνταγή για εύκολο σπανακόρυζο

  • Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλο το κρεμμύδι για 1΄-2΄ μέχρι να ξανθύνει και να βγάλει το άρωμά του.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και, μόλις γυαλίσει, ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  • Μόλις μαραθεί το σπανάκι χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό, αρκετό πιπέρι και αλάτι.
  • Σιγοβράζουμε για 25΄ ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  • Περίπου 5΄ προτού αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.