Σκορδαλιά με πατάτα
Εύκολη συνταγή
Η αυθεντική σκορδαλιά με πατάτες και ξυδάκι
Υλικά για σκορδαλιά με πατάτα
- 5-6 πατάτες
- σκελίδες σκόρδου
- ξύδι
- ελαιόλαδο
- χυμός λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα
- Βράζουµε 5-6 µέτριες πατάτες µέχρι να µαλακώσουν εντελώς και αφαιρούµε τη φλούδα τους.
- Όσο είναι ακόµα ζεστές τις πολτοποιούµε µε το εργαλείο του πουρέ ή τις βάζουµε στο µπλέντερ, ανάλογα µε την τελική υφή που θέλουµε να δώσουµε στη σκορδαλιά µας.
- Προσθέτουµε 3-4 (ή και περισσότερες) σκελίδες πολτοποιηµένο σκόρδο, ανάλογα µε την ένταση που επιθυµούµε στο αποτέλεσµα.
- Ρίχνουµε σταδιακά, ανακατεύοντας ζωηρά 3-4 κουταλιές ξύδι από κρασί, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή όσο πάρει), 2-3 κουταλιές χυµό λεµονιού, ελάχιστο χλιαρό νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Τα κτυπάµε καλά µέχρι να έχουµε µια αφράτη και κρεµώδη αλοιφή.
- Δοκιµάστε τη σκορδαλιά και προσθέστε όποιο υλικό νοµίζετε πως χρειάζεται, ανάλογα µε τη δική σας προτίµηση στη γεύση.
- Επίσης, κρατήστε την κάπως αραιή εφόσον όταν µπει στο ψυγείο θα πήξει ακόµη περισσότερο.
- Σερβίρετε ραντίζοντάς την µε λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκοµµένο κρεµµύδι, µαύρες ελιές και µαϊντανό.