Υλικά για γλυκό κυδώνι

  • 2 μεγάλα αφράτα κυδώνια
  • ζάχαρη
  • 1 1⁄2 ποτήρι νερό
  • 1 κουτ. σούπας γλυκόζη
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα περγαμόντου
  • 3 φύλλα αρμπαρόριζας

Συνταγή για γλυκό κυδώνι

  • Για να φτιάξουμε το τέλειο γλυκό κουταλιού κυδώνι, ξεκινάμε πλένοντας και καθαρίζοντας τα κυδώνια.
  • Τα κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια με ένα μαχαίρι.
  • Μετράμε σε πιάτο της σούπας και για 1 πιάτο κυδώνι βάζουμε 1 πιάτο ζάχαρη.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το κυδώνι με το νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη, για να μη ζαχαρώσει το γλυκό.
  • Βράζουμε για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κυδώνι και να δέσει το σιρόπι.
  • Ρίχνουμε τα μυρωδικά και βράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Το χρώμα του γλυκού πρέπει να είναι ανοιχτό ρόδινο.