Συκώτι μοσχαρίσιο στη λαδόκολλα: Μια εύκολη συνταγή
Λαχταριστό και νόστιμο
Ένα εύκολο και υγιεινό συκώτι μοσχαρίσιο στη λαδόκολλα

Φτιάξτε συκώτι μοσχαρίσιο προτιμώντας να το ψήσετε στη λαδόκολλα. Είναι ένα πιάτο εύκολο και πολύ θρεπτικό, που θα σας ενθουσιάσει. Στη συνταγή αυτή ιδιαίτερο άρωμα θα δώσει η δάφνη και το φρέσκο βούτυρο. Ωστόσο όταν το σερβίρετε θα νιώθετε και τη γεύση του λεμονιού που θα εκτοξεύει την απόλαυση.
Υλικά για συκώτι μοσχαρίσιο στη λαδόκολλα
- 500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
- 1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο
- αλάτι
- δάφνη
- 1 λεμόνι (το χυμό) ή ανάλογο ξίδι
Συνταγή για συκώτι μοσχαρίσιο στη λαδόκολλα
- Πλένουμε το συκώτι και το βάζουμε σε λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με το βούτυρο φροντίζοντας να πάει παντού.
- Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη δάφνη και κλείνουμε τη λαδόκολλα.
- Βάζουμε σε ταψάκι, βρέχουμε λίγο τη λαδόκολλα (για να μην καεί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ή το ξίδι και αφήνουμε για άλλα 8-10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.