Φτιάξτε συκώτι μοσχαρίσιο προτιμώντας να το ψήσετε στη λαδόκολλα. Είναι ένα πιάτο εύκολο και πολύ θρεπτικό, που θα σας ενθουσιάσει. Στη συνταγή αυτή ιδιαίτερο άρωμα θα δώσει η δάφνη και το φρέσκο βούτυρο. Ωστόσο όταν το σερβίρετε θα νιώθετε και τη γεύση του λεμονιού που θα εκτοξεύει την απόλαυση.

Υλικά για συκώτι μοσχαρίσιο στη λαδόκολλα

  • 500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
  • 1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο
  • αλάτι
  • δάφνη
  • 1 λεμόνι (το χυμό) ή ανάλογο ξίδι

Συνταγή για συκώτι μοσχαρίσιο στη λαδόκολλα

  • Πλένουμε το συκώτι και το βάζουμε σε λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε με το βούτυρο φροντίζοντας να πάει παντού.
  • Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη δάφνη και κλείνουμε τη λαδόκολλα.
  • Βάζουμε σε ταψάκι, βρέχουμε λίγο τη λαδόκολλα (για να μην καεί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ή το ξίδι και αφήνουμε για άλλα 8-10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.