Υλικά για Ομελέτα με πατάτες

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 5 αυγά
  • 1/2 κρασοπότηρο γάλα
  • αλάτι και πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • λίγο βούτυρο

Συνταγή για Ομελέτα με πατάτες

  • Για να φτιάξουμε πατάτες με αυγά, αρχικά, κόβουμε τις πατάτες όπως τις κόβουμε για τηγανητές.
  • Στη συνέχεια, τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, να κάψει καλά το λάδι, αλλά η φωτιά να είναι μέτρια.
  • Δεν πρέπει να γίνουν όπως οι κανονικές τηγανητές, ξεροψημένες.
  • Πρέπει να τηγανιστούν ήπια, να μαλακώσουν, να κάνουν μια ωραία κίτρινη κρούστα αλλά να μην κοκαλώσουν.
  • Πριν ροδίσουν, τις βγάζουμε κατευθείαν με τρυπητή κουτάλα σε ένα τηγάνι μεγάλο να τις χωρά.
  • Δεν βάζουμε άλλο λάδι, ό,τι έχουν από το τηγάνισμα.
  • Ανακατεύουμε λίγο με το πιρούνι τα αυγά σε ένα μπολ με το γάλα.
  • Προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι και τον μαϊντανό, αν τον βάλουμε.
  • Ανακατεύουμε λίγο, δεν χρειάζεται να γίνουν ένα ασπράδια και κρόκοι.
  • Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Πρέπει να πήξει το αυγό, αλλά να μη γίνει ομελέτα, δεν πρέπει να χρυσίσει και να ξεραθεί, αλλά να βλέπεις μαλακά λευκά και κίτρινα κομμάτια εδώ και εκεί.
  • Πριν βγάλουμε τις πατάτες με αυγά, ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο.