Ομελέτα με πατάτες: Η συνταγή των παιδικών μας χρόνων
Εύκολη συνταγή
Η ομελέτα με πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των παιδικών χρόνων, που μένει αξέχαστο πάντα
Υλικά για Ομελέτα με πατάτες
- 4 μεγάλες πατάτες
- 5 αυγά
- 1/2 κρασοπότηρο γάλα
- αλάτι και πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
- λίγο βούτυρο
Συνταγή για Ομελέτα με πατάτες
- Για να φτιάξουμε πατάτες με αυγά, αρχικά, κόβουμε τις πατάτες όπως τις κόβουμε για τηγανητές.
- Στη συνέχεια, τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, να κάψει καλά το λάδι, αλλά η φωτιά να είναι μέτρια.
- Δεν πρέπει να γίνουν όπως οι κανονικές τηγανητές, ξεροψημένες.
- Πρέπει να τηγανιστούν ήπια, να μαλακώσουν, να κάνουν μια ωραία κίτρινη κρούστα αλλά να μην κοκαλώσουν.
- Πριν ροδίσουν, τις βγάζουμε κατευθείαν με τρυπητή κουτάλα σε ένα τηγάνι μεγάλο να τις χωρά.
- Δεν βάζουμε άλλο λάδι, ό,τι έχουν από το τηγάνισμα.
- Ανακατεύουμε λίγο με το πιρούνι τα αυγά σε ένα μπολ με το γάλα.
- Προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι και τον μαϊντανό, αν τον βάλουμε.
- Ανακατεύουμε λίγο, δεν χρειάζεται να γίνουν ένα ασπράδια και κρόκοι.
- Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Πρέπει να πήξει το αυγό, αλλά να μη γίνει ομελέτα, δεν πρέπει να χρυσίσει και να ξεραθεί, αλλά να βλέπεις μαλακά λευκά και κίτρινα κομμάτια εδώ και εκεί.
- Πριν βγάλουμε τις πατάτες με αυγά, ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο.