Κοτόπουλο με πάπρικα και κρασί
Μια υπέροχη συνταγή με μουστάρδα
Ένα εξαιρετικό φαγητό για όσους λατρεύουν την πάπρικα και κυρίως το κοτόπουλο
Μια καλή ιδέα για ένα γρήγορο, αλλά και πεντανόστιμο γεύμα είναι πάντα το κοτόπουλο, που θα το μαγειρέψετε με πολλούς τρόπους καιθα το συνοδέψετε με ακόμα περισσότερα υλικά. Εδώ σας προτείνουμε ένα εξαιρετικό πιάτο από μπούτι κοτόπουλου με πάπρικα, κρασί και μουστάδα.
Υλικά για Κοτόπουλο με πάπρικα και κρασί
- 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 3 εκ.
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 90 ml λευκό κρασί
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 1 φύλλο δάφνης
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Συνταγή για Κοτόπουλο με πάπρικα και κρασί
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί, αρχικά αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
- Στη συνέχεια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο με τη δάφνη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με 5 κουτ. σούπας νερό.
- Περιχύνουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Συνοδεύουμε, το κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί, με πατάτες τηγανητές ή ένα αφράτο πιλάφι και πράσινη σαλάτα.