Πάστα φλώρα της τεμπέλας
Εύκολη συνταγή
Μια υπέροχη και εύκολη πάστα φλώρα της τεμπέλας- Ενα συναρπαστικό γλυκό
Πάστα φλώρα είναι ένα είδος ιταλικής ζύμης που περιέχει αλεύρι, βούτυρο, αυγά και ζάχαρη. Η υφή της μοιάζει με μπισκότο βουτύρου, δηλαδή είναι εύθρυπτη, τρίβεται σε ψίχουλα και λιώνει απολαυστικά στο στόμα, περίπου όπως τα μπισκότα σόρτμπρεντ. Με αυτή οι Ιταλοί φτιάχνουν διάφορα γλυκά, όπως η crostata alla marmellata αλλά και άλλες τάρτες γεμιστές με φρούτα, αφού συμπληρώνει και εξισορροπεί τέλεια την οξύτητα των φρούτων.
Υλικά για πάστα φλώρα
- 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100γρ ζάχαρη
- 1 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
- 1 αυγό
- 100γρ βούτυρο
- 1 Ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι
- 300γρ μαρμελάδα Φράουλα
- Ζάχαρη Άχνη
Συνταγή για πάστα φλώρα
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ, ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν και με τα δάχτυλα κάνουμε μια ψιχουλιαστή ζύμη.
- Η ζύμη θα είναι σφιχτή και τραχιά. Σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι στρογγυλό 18 εκατ, αλείφουμε βούτυρο και στρώνουμε λαδόκολλα.
- Αδειάζουμε την μισή ζύμη σε στρώση ψιχουλιαστή (crumble), απλώνουμε μαρμελάδα και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ψιχουλιαστή ζύμη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε