Κριθαράκι με βασιλικό και φέτα
Πεντανόστιμο φαγητό
Λαχταριστή συνταγή για κριθαράκι με βασιλικό και φέτα
Κριθαράκι, ντομάτα, φέτα, και λίγο βασιλικό από τη γλάστρα για το άρωμα είναι τα υλικά που μπορούν να σου προσφέρουνένα μοναδικό γεύμα. Η συνταγή για ένα εύκολο, πεντανόστιμο φαγητό για το καθημερινό τραπέζι.
Υλικά για κριθαράκι με βασιλικό και φέτα
- 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 300 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
- 4 μεγάλες και ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
- λίγα φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα
Συνταγή για Κριθαράκι με βασιλικό και φέτα
- Για να ετοιμάσουμε το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και φέτα ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πέστο, εκτός από τη φέτα, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε 700 ml καυτό νερό και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να πιει τα περισσότερα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
- Σκορπίζουμε τη φέτα και λίγα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.