Κριθαράκι με βασιλικό και φέτα
Πεντανόστιμο φαγητό
Λαχταριστή συνταγή για κριθαράκι με βασιλικό και φέτα
![kritharaki-pesto-kotopoulo-1](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2024-11-01/kritharaki-pesto-kotopoulo-1.jpg)
Κριθαράκι, ντομάτα, φέτα, και λίγο βασιλικό από τη γλάστρα για το άρωμα είναι τα υλικά που μπορούν να σου προσφέρουνένα μοναδικό γεύμα. Η συνταγή για ένα εύκολο, πεντανόστιμο φαγητό για το καθημερινό τραπέζι.
Υλικά για κριθαράκι με βασιλικό και φέτα
- 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 300 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
- 4 μεγάλες και ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
- λίγα φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα
Συνταγή για Κριθαράκι με βασιλικό και φέτα
- Για να ετοιμάσουμε το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και φέτα ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πέστο, εκτός από τη φέτα, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε 700 ml καυτό νερό και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να πιει τα περισσότερα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
- Σκορπίζουμε τη φέτα και λίγα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.