Κριθαράκι, ντομάτα, φέτα, και λίγο βασιλικό από τη γλάστρα για το άρωμα είναι τα υλικά που μπορούν να σου προσφέρουνένα μοναδικό γεύμα. Η συνταγή για ένα εύκολο, πεντανόστιμο φαγητό για το καθημερινό τραπέζι.

Υλικά για κριθαράκι με βασιλικό και φέτα

  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 300 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 4 μεγάλες και ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
  • λίγα φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα

Συνταγή για Κριθαράκι με βασιλικό και φέτα

  • Για να ετοιμάσουμε το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και φέτα ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πέστο, εκτός από τη φέτα, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το κριθαράκι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε 700 ml καυτό νερό και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να πιει τα περισσότερα υγρά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
  • Σκορπίζουμε τη φέτα και λίγα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.