Μια συνταγή για τραγανά και απολαυστικά cookies με σταγόνες σοκολάτας και χωρίς γλουτένη είναι αυτό όλοι θέλουμε τα χαλαρά απογεύματα στο σπίτι. Φτιάξτε τα με απλά υλικά και απολαύστε τα όλες τις ώρες, στο σχολείο, στο γραφείο, στην βόλτα και σε ένα ωραίο ταξίδι που θα πάτε.

Υλικά για Cookies με σταγόνες σοκολάτας χωρίς γλουτένη

  • 200γρ. μείγμα Ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη (Pastry Mix) 
  • 35γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 αβγό
  • 50γρ. βούτυρο
  • 50γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 5γρ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι

Συνταγή για Cookies με σταγόνες σοκολάτας χωρίς γλουτένη

  • Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το αβγό, τη ζάχαρη και 1 κουταλιά από το μείγμα Ζαχαροπλαστικής.
  • Χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο μείγμα Ζαχαροπλαστικής με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Ρίχνετε σταδιακά το μίγμα του Pastry Mix στο μίξερ, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τέλος, προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και τα αμύγδαλα.
  • Βγάζετε τη ζύμη από το μίξερ και την πλάθετε σε μπάλα.
  • Με το χέρι κόβετε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Τα πιέζετε ελαφρά, ώστε να απλώσουν λίγο.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα και ψήνετε τα cookies για 10-12 λεπτά.