Το λαχανόρυζο είναι ένα από τα πιο ωραία, Ελληνικά φαγητά που γεμίζει το σπίτι με τις μυρωδιές του. Η συνταγή περιέχει κρεμμυδάκια, ρύζι γλασέ, μαιντανό ψιλοκομμένο, σκόρδο και πολλά ακόμα υλικά τηε κουζίνας μας.

Υλικά για Λαχανόρυζο κοκκινιστό

  • 1 λάχανο, κομμένο σε κάθετες φέτες
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο, κομμένο στη μέση και σε ροδέλες
  • 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 στικ σέλερι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • ½ κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 900 ml ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Συνταγή για Λαχανόρυζο κοκκινιστό

  • Ζεσταίνουμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, τα καρότα, το σέλερι, το πράσο, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Έπειτα, ρίχνουμε τον πελτέ μαζί με το λάχανο και τα σοτάρουμε για ακόμη 3 λεπτά.
  • Ύστερα, προσθέτουμε το ρύζι, την ντομάτα κονκασέ και το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να βράσει το ρύζι.
  • Μόλις βράσει, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
  • Σερβίρουμε το λαχανόρυζο ζεστό.