Λαχανόρυζο κοκκινιστό
Εύκολη συνταγή
Ένα πεντανόστιμο Ελληνικό φαγάκι, ένα λαχανόρυζο που δεν μοιάζει με τα άλλα
Το λαχανόρυζο είναι ένα από τα πιο ωραία, Ελληνικά φαγητά που γεμίζει το σπίτι με τις μυρωδιές του. Η συνταγή περιέχει κρεμμυδάκια, ρύζι γλασέ, μαιντανό ψιλοκομμένο, σκόρδο και πολλά ακόμα υλικά τηε κουζίνας μας.
Υλικά για Λαχανόρυζο κοκκινιστό
- 1 λάχανο, κομμένο σε κάθετες φέτες
- 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. ρύζι γλασέ
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 καρότο, κομμένο στη μέση και σε ροδέλες
- 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 στικ σέλερι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- ½ κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ¼ κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 900 ml ζωμό λαχανικών
- Αλάτι, Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Συνταγή για Λαχανόρυζο κοκκινιστό
- Ζεσταίνουμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, τα καρότα, το σέλερι, το πράσο, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Έπειτα, ρίχνουμε τον πελτέ μαζί με το λάχανο και τα σοτάρουμε για ακόμη 3 λεπτά.
- Ύστερα, προσθέτουμε το ρύζι, την ντομάτα κονκασέ και το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να βράσει το ρύζι.
- Μόλις βράσει, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
- Σερβίρουμε το λαχανόρυζο ζεστό.