Λαχανόρυζο κοκκινιστό
Εύκολη συνταγή
Ένα πεντανόστιμο Ελληνικό φαγάκι, ένα λαχανόρυζο που δεν μοιάζει με τα άλλα
![laxanoryzo_kokkinisto](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/png/files/2024-11-06/laxanoryzo_kokkinisto.png)
Το λαχανόρυζο είναι ένα από τα πιο ωραία, Ελληνικά φαγητά που γεμίζει το σπίτι με τις μυρωδιές του. Η συνταγή περιέχει κρεμμυδάκια, ρύζι γλασέ, μαιντανό ψιλοκομμένο, σκόρδο και πολλά ακόμα υλικά τηε κουζίνας μας.
Υλικά για Λαχανόρυζο κοκκινιστό
- 1 λάχανο, κομμένο σε κάθετες φέτες
- 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. ρύζι γλασέ
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 καρότο, κομμένο στη μέση και σε ροδέλες
- 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 στικ σέλερι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- ½ κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ¼ κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 900 ml ζωμό λαχανικών
- Αλάτι, Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Συνταγή για Λαχανόρυζο κοκκινιστό
- Ζεσταίνουμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, τα καρότα, το σέλερι, το πράσο, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Έπειτα, ρίχνουμε τον πελτέ μαζί με το λάχανο και τα σοτάρουμε για ακόμη 3 λεπτά.
- Ύστερα, προσθέτουμε το ρύζι, την ντομάτα κονκασέ και το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να βράσει το ρύζι.
- Μόλις βράσει, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
- Σερβίρουμε το λαχανόρυζο ζεστό.