Το κόκκινο λάχανο είναι πλούσιο σε προστατευτικά αντιοξειδωτικά, υποστηρίζει την καρδιά, περιέχει αντικαρκινικές ενώσεις, ενώ μπορεί να υποστηρίξει την υγεία του εντέρου. Εδώ, σας παρουσιάζουμε μια ιδιαίτερη συνταγή για να το απολαύσετε.

Υλικά για ζεστή σαλάτα Βιέννης με κόκκινο λάχανο

  • 1 μικρό κόκκινο λάχανο περασμένο από το μαντολίνο (ειδικό εργαλείο για το λεπτό κόψιμο λαχανικών)
  • 1 - 2 μήλα καθαρισμένα και περασμένα από το χονδρό μέρος του τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 3 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • αλάτι

Υλικά για ζεστή σαλάτα Βιέννης με κόκκινο λάχανο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το λάχανο, τα μήλα, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.
  • Τα ανακατεύουμε καλά, τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε για 2 ώρες εκτός ψυγείου να μαριναριστούν.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ή το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να καραμελώνει.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει και αυτό χρώμα και σβήνουμε με το ξίδι.
  • Ρίχνουμε και το μείγμα με το λάχανο και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
  • Μόλις μαλακώσει το λάχανο σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σαλάτα για 10 λεπτά ακόμα να σιγοβράσει.
  • Σερβίρουμε τη ζεστή σαλάτα χλιαρή.