Αυτή η πανεύκολη μανιταρόσουπα με θυμάρι και σκόρδο, θα σας ενθουσιάσει αν είστε λάτρεις των μανιταριών. Είναι μια σούπα νόστιμη, χορταστική και καταπραϋντική, τοσο για το καθημερινό τραπέζι, όσο και για τα γορτινά τραπέζια που θα ετοιμάσετε σε λίγες μέρες. 

Υλικά για μανιταρόσουπα

  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι & έξτρα για το σερβίρισμα
  • 70 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 850 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 50 ml κρέμα γάλακτος

Συνταγή για μανιταρόσουπα

  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνω το ελαιόλαδο και το βούτυρο και προσθέτω εκεί τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Τα σοτάρω ανακατεύοντας τα απαλά για 4-5 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και τα μανιτάρια να γυαλίσουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτω το αλεύρι, ανακατεύω, αλατοπιπερώνω και προσθέτω και το φρέσκο θυμάρι.
  • Ανακατεύω και πάλι και σβήνω με το κρασί.
  • Προσθέτω κατόπιν το ζεστό ζωμό λαχανικών, μισοσκεπάζω το σκεύος και χαμηλώνω τη φωτιά στη μεσαία θερμοκρασία.
  • Σιγοβράζω για 20 – 25 λεπτά μέχρι τα μανιτάρια να μαγειρευτούν και η σούπα να χυλώσει.
  • Στη συνέχεια σβήνω τη φωτιά, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω απαλά.
  • Σερβίρω με έξτρα φρέσκο θυμάρι ή και με τυρί με τον τρόπο που αναφέρω παραπάνω στο κείμενο.