Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια κανέλας
Λαχταριστή συνταγή
Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια κανέλας, στα οποία μπορείτε να περάσετε ένα μικρό κομμάτι κορδέλας και να μοιάζουν με χριστουγεννιάτικα στολίδια

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όσοι ξέρουν να φτιάχνουν νόστιμα μπισκοτάκια, ετοιμάζονται για ωραίες συνταγές, που θα μοσχομυρίσουν στο σπίτι.
Η σημερινή συνταγή για τραγανά μπισκότα με κανέλα, θα σας αρέσει ιδιαίτερα λόγω του φρέσκου βουτύρου και της καστανής ζάχαρης, που δίνει ξεχωριστή υφή.
Η σημερινή συνταγή για τραγανά μπισκότα με κανέλα, θα σας αρέσει ιδιαίτερα λόγω του φρέσκου βουτύρου και της καστανής ζάχαρης, που δίνει ξεχωριστή υφή.
Υλικά για Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια κανέλας
- 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 200γρ. Καστανή Ζάχαρη
- 2 αβγά
- 500γρ. Φαρίνα
- 1 κουτ. σούπας (γεμάτη) κανέλα
- λίγο τζίντζερ σε σκόνη
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια κανέλας
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη Φαρίνα με την κανέλα, το τζίντζερ και το αλάτι.
- Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε για λίγο με μια μαρίζ ή με σύρμα ζαχαροπλαστικής το βούτυρο με την Καστανή Ζάχαρη.
- Κάνετε στο μίγμα του αλευριού μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε εκεί τα αβγά και το μίγμα του βουτύρου.
- Ανακατεύετε με τα δάχτυλα με γρήγορες κινήσεις και μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ομοιογενή, εύπλαστη ζύμη.
- Μην το παρακάνετε με το ζύμωμα γιατί θα σκληρύνει η ζύμη σας. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνετε για μισή ώρα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ταψιά ρηχά.
- Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζετε σε 5 μέρη τα οποία πλάθετε σε 5 μπάλες.
- Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών.
- Με κουπ πατ σε σχήμα αστεριού κόβετε κομμάτια ζύμης και μαζί με το κουπ πατ μεταφέρετε τα κομμάτια στο ταψί και τότε τα αποκολλάτε από το κουπ πατ.
- Έτσι δεν χαλά το σχήμα τους. Συνεχίζετε τη διαδικασία κοψίματος των μπισκότων αραδιάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν ελαφρώς στο ψήσιμο.
- Βάζετε τα ταψιά στο φούρνο και ψήνετε τα μπισκότα για 20 λεπτά, όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν.
- Τα ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί.
- Μην επιχειρήσετε να τα βγάλετε νωρίτερα γιατί θα διαλυθούν.