Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όσοι ξέρουν να φτιάχνουν νόστιμα μπισκοτάκια, ετοιμάζονται για ωραίες συνταγές, που θα μοσχομυρίσουν στο σπίτι.
Η σημερινή συνταγή για τραγανά μπισκότα με κανέλα, θα σας αρέσει ιδιαίτερα λόγω του φρέσκου βουτύρου και της καστανής ζάχαρης, που δίνει ξεχωριστή υφή.

Υλικά για Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια κανέλας

  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200γρ. Καστανή Ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 500γρ. Φαρίνα
  • 1 κουτ. σούπας (γεμάτη) κανέλα
  • λίγο τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια κανέλας

  • Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη Φαρίνα με την κανέλα, το τζίντζερ και το αλάτι.
  • Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε για λίγο με μια μαρίζ ή με σύρμα ζαχαροπλαστικής το βούτυρο με την Καστανή Ζάχαρη.
  • Κάνετε στο μίγμα του αλευριού μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε εκεί τα αβγά και το μίγμα του βουτύρου.
  • Ανακατεύετε με τα δάχτυλα με γρήγορες κινήσεις και μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ομοιογενή, εύπλαστη ζύμη.
  • Μην το παρακάνετε με το ζύμωμα γιατί θα σκληρύνει η ζύμη σας. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνετε για μισή ώρα.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ταψιά ρηχά.
  • Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζετε σε 5 μέρη τα οποία πλάθετε σε 5 μπάλες.
  • Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών.
  • Με κουπ πατ σε σχήμα αστεριού κόβετε κομμάτια ζύμης και μαζί με το κουπ πατ μεταφέρετε τα κομμάτια στο ταψί και τότε τα αποκολλάτε από το κουπ πατ.
  • Έτσι δεν χαλά το σχήμα τους. Συνεχίζετε τη διαδικασία κοψίματος των μπισκότων αραδιάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν ελαφρώς στο ψήσιμο.
  • Βάζετε τα ταψιά στο φούρνο και ψήνετε τα μπισκότα για 20 λεπτά, όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν.
  • Τα ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί.
  • Μην επιχειρήσετε να τα βγάλετε νωρίτερα γιατί θα διαλυθούν.