Ρύζι χριστουγεννιάτικο
Γιορτινή συνταγή
Ένα ωραίο και πεντανόστιμο ορεκτικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, ένα λαχταριστό ρύζι αρωματικό
Μια υπέροχη συνταγή με αρωματικό ρύζι Χριστουγέννων και νόστιμο μείγμα ξηρών καρπών. Θα το φτιάξετε χρησιμοποιώντας χουρμάδες, τζίντζερ, φιστίκια, δάφνη και πολλά ακόμα υλικά που θα σας νοστιμίσουν το φαγητό.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Υλικά για Ρύζι χριστουγεννιάτικο
Για το ρύζι- 320 γρ. ρύζι μπασμάτι αρωματικό
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 4 γρ. κανέλα, στικ
- 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 4 τεμ. κάρδαμο, τριμμένο
- 4 τεμ. δάφνη
- 660 γρ. ζωμός λαχανικών
- 5 γρ. κουρκουμά
- 5 γρ. κάρι
- 160 γρ. μείγμα ξηρών καρπών (τελείωμα)
- αλάτι
- 50 γρ. χουρμάδες αποξηραμένους, σε μικρά καρέ
- 50 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 40 γρ. σταφίδες Κορίνθου, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 60 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- 60 γρ. φιστίκια πέκαν, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 100 γρ. ρόδι
- 40 γρ φρέσκο κρεμμύδι
- 10 γρ. χυμός λάιμ
- 1 γρ. ξύσμα λάιμ
- αλάτι
Συνταγή για Ρύζι χριστουγεννιάτικο
Για το ρύζι- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ρύζι και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε με ένα καπάκι την κατσαρόλα μας.
- Μόλις το ρύζι βράσει απομακρυνόμαστε από την εστία, αφαιρούμε το καπάκι και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία του προσθέτουμε το μείγμα ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.