Συνταγή για τραγανά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, ένα πεντανόστιμο γιορτινό, Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με ζάχαρη άχνη και άλλα απλά υλικά που έχουμε στην κουζινά μας. Θα τα φτιάξετε με πλάστη και κουπ πατ.

Υλικά για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Για τα Μπισκότα
  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. Βούτυρο (λιωμένο)
  • 2 αυγά
  • 75 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
Για τη Διακόσμηση
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • χυμό 1 λεμονιού

Συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα

  • Ρίχνουμε τα υλικά μας (εκτός από τα αυγά) στον κάδο του μίξερ.
  • Ανακατεύουμε με τους γάντζους και όταν το μίγμα γίνει σαν ψίχουλα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.
  • Ζυμώνουμε με τα χέρια με γρήγορες κινήσεις.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη.
  • Την αφήνουμε στο ψυγείο ½ ώρα περίπου.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C και στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο μας.
  • Πάνω εκεί, ανοίγουμε λίγο-λίγο τη ζύμη σε λεπτό φύλλο.
  • Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πάτ σε σχήμα αστεριού ή σε διάφορα άλλα σχήματα.
  • Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό, χρυσοκάστανο χρώμα.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο: ρίχνουμε το χυμό λεμονιού σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε την άχνη.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα λείο αλλά παχύρευστο μίγμα.
  • Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα στο γλάσο και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε σχάρα.