Πατάτες ογκρατέν με μπέικον και τρία μυρωδικά
Λαχταριστή συνταγή
Μια νόστιμη και λαχταριστή συνταγή για πατάτες ογκρατέν με μπέικον και μυρωδικά
Ετοιμάστε ένα ταψί με πατάτες ογκρατέν με μπέικον και μυρωδικά και η συνταγή αυτή πραγματικά θα σας μείνει αξέχαστη. Θα χρησιμοποιήσετε δεντρολίβανο, θυμάρι και βασιλικό.
Υλικά για πατάτες ογκρατέν με μπέικον και μυρωδικά
- 4 πατάτες
- 2 μέτρια κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού μυρωδικά (δενδρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό)
- 200γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 4 φέτες μπέικον
- 2 φακέλους μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα
- αλάτι
Συνταγή για πατάτες ογκρατέν με μπέικον και μυρωδικά
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
- Τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί σε σειρές σαν κεραμιδάκια, η μία να ακουμπάει πάνω στην άλλη.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα ρίχνετε πάνω από τις πατάτες.
- Προσθέτετε το μπέικον κομμένο σε κυβάκια, τα 3/4 από το τυρί και πασπαλίζετε με τα μυρωδικά.
- Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της.
- Απλώνετε τη μπεσαμέλ πάνω από τις πατάτες, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
- Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές.