Πατάτες ογκρατέν με μπέικον και τρία μυρωδικά
Λαχταριστή συνταγή
Μια νόστιμη και λαχταριστή συνταγή για πατάτες ογκρατέν με μπέικον και μυρωδικά
![patates_ogkraten](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2024-11-15/patates_ogkraten.jpg)
Ετοιμάστε ένα ταψί με πατάτες ογκρατέν με μπέικον και μυρωδικά και η συνταγή αυτή πραγματικά θα σας μείνει αξέχαστη. Θα χρησιμοποιήσετε δεντρολίβανο, θυμάρι και βασιλικό.
Υλικά για πατάτες ογκρατέν με μπέικον και μυρωδικά
- 4 πατάτες
- 2 μέτρια κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού μυρωδικά (δενδρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό)
- 200γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 4 φέτες μπέικον
- 2 φακέλους μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα
- αλάτι
Συνταγή για πατάτες ογκρατέν με μπέικον και μυρωδικά
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
- Τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί σε σειρές σαν κεραμιδάκια, η μία να ακουμπάει πάνω στην άλλη.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα ρίχνετε πάνω από τις πατάτες.
- Προσθέτετε το μπέικον κομμένο σε κυβάκια, τα 3/4 από το τυρί και πασπαλίζετε με τα μυρωδικά.
- Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της.
- Απλώνετε τη μπεσαμέλ πάνω από τις πατάτες, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
- Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές.