Ετοιμάστε ένα ταψί με πατάτες ογκρατέν με μπέικον και μυρωδικά και η συνταγή αυτή πραγματικά θα σας μείνει αξέχαστη. Θα χρησιμοποιήσετε δεντρολίβανο, θυμάρι και βασιλικό.

Υλικά για πατάτες ογκρατέν με μπέικον και μυρωδικά

  • 4 πατάτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού μυρωδικά (δενδρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό)
  • 200γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 4 φέτες μπέικον
  • 2 φακέλους μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο γάλα
  • αλάτι

Συνταγή για πατάτες ογκρατέν με μπέικον και μυρωδικά

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
  • Τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί σε σειρές σαν κεραμιδάκια, η μία να ακουμπάει πάνω στην άλλη.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα ρίχνετε πάνω από τις πατάτες.
  • Προσθέτετε το μπέικον κομμένο σε κυβάκια, τα 3/4 από το τυρί και πασπαλίζετε με τα μυρωδικά.
  • Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της.
  • Απλώνετε τη μπεσαμέλ πάνω από τις πατάτες, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
  • Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές.