Εύκολος χριστουγεννιάτικος κορμός
Γιορτινή συνταγή
Το πιο λαχταριστό γλυκό των Χριστουγέννων είναι ένας υπέροχος χριστουγεννιάτικος κορμός
Πάμε να δούμε βήμα βήμα πως θα φτιάξεις το τέλειο χριστουγεννιάτικο κορμό! Αυτό το υπέροχο γλυκό με σοκολάτα που ταιριάζει σε κάθε στιγμή της ημέρας! Στη συγκεκριμένη συνταγή τη διαφορά κάνει ο εξαιρετικός συνδυασμός σοκολάτα-καφέ και φυσικά το αφράτο παντεσπάνι που το πετυχαίνεις εύκολα με αλεύρι. Μια συνταγή του Πέτρου Συρίγου.
Υλικά για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό
Για το παντεσπάνι
4 αβγά
135γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
25γρ. σπορέλαιο
63γρ. Αλεύρι Μαλακό
30γρ. κακάο
3γρ. μπέικιν πάουντερ
1γρ. στιγμιαίο καφέ
3γρ. αλάτι
Για τη γέμιση
200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρα
110γρ. τυρί κρέμα
1 βανίλια ή 1 κτγ εκχύλισμα
50γρ. ζάχαρη άχνη
Για το γλάσο σοκολάτας
300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
400 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη 70%
1 κ.τ.σ μέλι
30 γρ βούτυρο
Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμό
Για το παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ ή με σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα μας. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τον καφέ και το μείγμα απ το μπολ με το αλεύρι και ενσωματώνουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί 30χ40 εκατοστά και βάζουμε λαδόκολλα από πάνω.
Αυτό βοηθάει στο να κολλήσει η λαδόκολλα μας. Βουτυρώνουμε καλά τη λαδόκολλα και ρίχνουμε όλο το μείγμα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 12 λεπτά.
Βγάζουμε απ’ τον φούρνο και τυλίγουμε το ρολό μαζί με τη λαδόκολλα και κλείνουμε καλά και βάζουμε στο ψυγειό.
Αυτό βοηθάει να πάρει το σχήμα που θελουμε ώστε να βάλουμε τη γέμιση.
Αφήνουμε να παγώσει καλά.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγειό έως ότου παγώσει καλά.
Χριστουγεννιάτικος κορμός – Για το γλάσο σοκολάτας:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την βάζουμε σε ένα μπολ με το βούτυρο και το μέλι.
Όταν ζεσταθεί αρκετά η κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε μέσα στο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 2 λεπτά.
Έπειτα ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Αφήνουμε 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω στο κέικ το γλάσο.
Καλό θα είναι το κέικ να το έχουμε τοποθετημένο πάνω σε μια σχάρα ώστε η περιττή σοκολάτα να τρέχει σε ένα ταψάκι.Χριστουγεννιατικοσ κορμοσ
Για το στήσιμο
Βγαζουμε το ρόλο με την λαδόκολλα απ’ το ψυγείο.
Ξετυλίγουμε και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
Απλώνουμε την γέμιση να πάει παντού και ρολάρουμε το παντεσπάνι.
Την ένωση την βάζουμε από κάτω.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε με κακάο από πάνω.
Υλικά για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό
Για το παντεσπάνι
4 αβγά
135γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
25γρ. σπορέλαιο
63γρ. Αλεύρι Μαλακό
30γρ. κακάο
3γρ. μπέικιν πάουντερ
1γρ. στιγμιαίο καφέ
3γρ. αλάτι
Για τη γέμιση
200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρα
110γρ. τυρί κρέμα
1 βανίλια ή 1 κτγ εκχύλισμα
50γρ. ζάχαρη άχνη
Για το γλάσο σοκολάτας
300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
400 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη 70%
1 κ.τ.σ μέλι
30 γρ βούτυρο
Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμό
Για το παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ ή με σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα μας. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τον καφέ και το μείγμα απ το μπολ με το αλεύρι και ενσωματώνουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί 30χ40 εκατοστά και βάζουμε λαδόκολλα από πάνω.
Αυτό βοηθάει στο να κολλήσει η λαδόκολλα μας. Βουτυρώνουμε καλά τη λαδόκολλα και ρίχνουμε όλο το μείγμα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 12 λεπτά.
Βγάζουμε απ’ τον φούρνο και τυλίγουμε το ρολό μαζί με τη λαδόκολλα και κλείνουμε καλά και βάζουμε στο ψυγειό.
Αυτό βοηθάει να πάρει το σχήμα που θελουμε ώστε να βάλουμε τη γέμιση.
Αφήνουμε να παγώσει καλά.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγειό έως ότου παγώσει καλά.
Χριστουγεννιάτικος κορμός – Για το γλάσο σοκολάτας:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την βάζουμε σε ένα μπολ με το βούτυρο και το μέλι.
Όταν ζεσταθεί αρκετά η κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε μέσα στο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 2 λεπτά.
Έπειτα ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Αφήνουμε 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω στο κέικ το γλάσο.
Καλό θα είναι το κέικ να το έχουμε τοποθετημένο πάνω σε μια σχάρα ώστε η περιττή σοκολάτα να τρέχει σε ένα ταψάκι.Χριστουγεννιατικοσ κορμοσ
Για το στήσιμο
Βγαζουμε το ρόλο με την λαδόκολλα απ’ το ψυγείο.
Ξετυλίγουμε και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
Απλώνουμε την γέμιση να πάει παντού και ρολάρουμε το παντεσπάνι.
Την ένωση την βάζουμε από κάτω.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε με κακάο από πάνω.