Ένα από τα πιο νόστιμα συνοδευτικά του γιορτινού τραπεζιού είναι το ρύζι με κουκουνάρια και σταφίδες. Εκτός του ότι είναι υπέροχη συνταγή, είναι και εύκολη πολύ. Ξεκινάμε καθώς σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Υλικά για Χριστουγεννιάτικο ρύζι με σταφίδες και κουκουνάρι

  • 500 γρ. ρύζι κίτρινο ανάμικτο με άγριο
  • 40 γρ. κουκουνάρι
  • 8 κ.σ. σταφίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο ρύζι με σταφίδες και κουκουνάρι

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί.
  • Μόλις μαλακώσει ρίχνουμε το ρύζι να γυαλίσει, το κουκουνάρι και τέλος τις σταφίδες.
  • Συμπληρώνουμε με νερό ή ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Το αλάτι καλύτερα να το δοκιμάσουμε στο τέλος αν χρησιμοποιήσουμε κύβο ή ζωμό.
  • Μόλις πιει το νερό του (περίπου 20 λεπτά βράσιμο χρειάζεται το άγριο ρύζι) σβήνουμε το μάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι. Αφήνουμε να τραβήξει το ρύζι, περίπου 10 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι.
  • Σερβίρουμε ζεστό.