Η συνταγή για τα θρυλικά μελομακάρονα της Βέφας Αλεξιάδου είναι η γεύση που αγαπήσαμε από παιδιά. Η κλασσική συνταγή παραμένει αξεπέραστη. Τραγανά μπισκοτάκια, μελωμένα έως τον πυρήνα τους, πασπαλισμένα με καρύδι και κανελογαρύφαλλα.


Υλικά για τα μελομακάρονα της Βέφας Αλεξιάδου 

  • 1 ½ κούπα λάδι
  • ½ κούπα μαγειρικό λίπος φυτικό ή ζωικό
  • 1κούπα ζάχαρη
  • ¾ κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • ¼ κούπας κονιάκ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλιές ξύσμα πορτοκάλι
  • 8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι
  • 2 κούπες μέλι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
Για το γαρνίρισμα
  • 1 ½ κούπας ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο

Συνταγή για τα μελομακάρονα της Βέφας Αλεξιάδου 


Δείτε εδώ τη συνταγή: