Ωραία Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια, μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου που θα σας συναρπάσει. Θα σας λύσει τα χέρια γιατί είναι εύκολη και πεντανόστιμη και έχει διάχυτο το άρωμα πορτοκάλι. 

Υλικά για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα της Βέφας Αλεξιάδου

  • 1 Βιτάμ
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα πορτοκάλι χυμό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 2 βανιλιες
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι
  • 2 κουβερτούρες

Συνταγή για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα της Βέφας Αλεξιάδου

  • Χτυπάμε το Βιτάμ στο μίξερ να αφρατεψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη
  • Στυβουμε το χυμό
  • Και διαλύουμε τη σόδα
  • Το ρίχνουμε και αυτό στο μίξερ μαζί με τη βανίλια
  • Συνεχίζουμε με το αλεύρι
  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια
  • Και προσθέτουμε. Χτυπάμε ίσα ίσα να αναμιχθεί
  • Λαδώνουμε τα χέρια και πλάθουμε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικο και τα βάζουμε αραιά γιατί απλωνουν
  • Ψήνουμε για 10 έως 12 λεπτά στους 200 βαθμους
  • Στα 10 λεπτά αν και έχουν πάρει χρώμα είναι μαλακά αν τα πατήσετε με το δάχτυλο.
  • Ομως μην περιμένετε να σκληρινουν πολύ γιατί όσο κρυώνουν σφίγγουν και θα ξεραθουν