Πανεύκολο μιλφέιγ
Λαχταριστή συνταγή
Συνταγή για να φτιάξετε ένα πολύ εύκολο και λαχταριστό μιλφέιγ για τις γιορτινές μέρες
Τα Χριστούγεννα εκτός από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, που έχουν την τιμητική τους, υπάρχουν και άλλα πεντανόστιμα γλυκά που ομορφαίνουν και αρωματίζουν το τραπέζι μας. Ένα από αυτά είναι το μιλφέιγ, που με αυτή τη συνταγή θα το φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα.
Υλικά για μιλφέιγ
- 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
- γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία της κρέμας ζαχαροπλαστικής
- 1 μικρή (220-250 γρ.) κρέμα γάλακτος
- 1 πακέτο σφολιατίνια
- ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Συνταγή για μιλφέιγ
- Για να φτιάξουμε πανεύκολο μιλφέιγ, αρχικά ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της.
- Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Ενώνουμε τις δύο κρέμες ανακατεύοντας απαλά.
- Βάζουμε τα σφολιατίνια σε ένα ταψί ή πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος του.
- Ρίχνουμε από πάνω τη μισή από την κρέμα και καλύπτουμε την επιφάνειά της με μία στρώση σφολιατίνια (κρατάμε μερικά για γαρνίρισμα).
- Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
- Θρυμματίζουμε τα σφολιατίνια που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας.
- Βάζουμε το μιλφέιγ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε το πανεύκολο μιλφέιγ.