Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες δεν γίνεται καιόπως φαίνεται όλοι θέλουμε να βρούμε τηνπιο λαχταριστή συνταγή. Η αείμνηστη Βέφα Αλεξιάδου δίνει τη λύσει με τη συνταγή που θα αγαπήσετε κι εσείς.

Υλικά για τους κουραμπιέδες της Βέφας Αλεξιάδου

  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα μαγειρικό λίπος
  • 1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
  • λίγη βανίλια
  • 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα,χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
  • 4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ανθόνερο (προαιρετικά)
  • ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα

Συνταγή για κουραμπιέδες της Βέφας Αλεξιάδου

  • Χτυπήστε τα δυο βούτυρα μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ, ν'αφρατέψουν και ν'ασπρίσουν.
  • Ρίξτε 2 κούπες αλεύρι, τη Βανίλια και τ'αμύγδαλα.
  • Ζυμώστε ελαφρά, ρίχνοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειασθεί, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη, που να μην κολλάει στα δάκτυλα.
  • Προσοχή, μην την παραζυμώσετε, γιατί τότε οι κουραμπιέδες θα γίνουν σφιχτοί και όχι αφράτοι.
  • Πλάστε μισοφέγγαρα ή κόψτε με κουπατ αστεράκια ή άλλα σχέδια κι αραδιαστέ τα σε λαμαρίνα.
  • Ψήστε τους κουραμπιέδες στους 175° για 30 λεπτά περίπου, να ροδίσουν ελαφρά.
  • Μόλις βγουν από το φούρνο. βγάλτε τους με προσοχη επάνω σε λαδόχαρτο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.
  • Αν θέλετε, ραντίστε τους με λίγο ανθόνερο.
  • Μ'ένα μεγάλο σουρωτήρι κοσκινίστε άφθονη ζάχαρη άχνη και καλύψτε τους εντελώς.
  • Όταν κρυώσουν, βάλτε τους σε πιατέλα.