Οι φανταστικοί κουραμπιέδες της Βέφας Αλεξιάδου
Γιορτινή συνταγή
Αυτή είναι η εκπληκτική συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για λαχταριστούς κουραμπιέδες
Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες δεν γίνεται καιόπως φαίνεται όλοι θέλουμε να βρούμε τηνπιο λαχταριστή συνταγή. Η αείμνηστη Βέφα Αλεξιάδου δίνει τη λύσει με τη συνταγή που θα αγαπήσετε κι εσείς.
Υλικά για τους κουραμπιέδες της Βέφας Αλεξιάδου
- 1 κούπα βούτυρο
- 1 κούπα μαγειρικό λίπος
- 1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
- λίγη βανίλια
- 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα,χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
- 4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ανθόνερο (προαιρετικά)
- ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
Συνταγή για κουραμπιέδες της Βέφας Αλεξιάδου
- Χτυπήστε τα δυο βούτυρα μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ, ν'αφρατέψουν και ν'ασπρίσουν.
- Ρίξτε 2 κούπες αλεύρι, τη Βανίλια και τ'αμύγδαλα.
- Ζυμώστε ελαφρά, ρίχνοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειασθεί, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη, που να μην κολλάει στα δάκτυλα.
- Προσοχή, μην την παραζυμώσετε, γιατί τότε οι κουραμπιέδες θα γίνουν σφιχτοί και όχι αφράτοι.
- Πλάστε μισοφέγγαρα ή κόψτε με κουπατ αστεράκια ή άλλα σχέδια κι αραδιαστέ τα σε λαμαρίνα.
- Ψήστε τους κουραμπιέδες στους 175° για 30 λεπτά περίπου, να ροδίσουν ελαφρά.
- Μόλις βγουν από το φούρνο. βγάλτε τους με προσοχη επάνω σε λαδόχαρτο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.
- Αν θέλετε, ραντίστε τους με λίγο ανθόνερο.
- Μ'ένα μεγάλο σουρωτήρι κοσκινίστε άφθονη ζάχαρη άχνη και καλύψτε τους εντελώς.
- Όταν κρυώσουν, βάλτε τους σε πιατέλα.