Ο συνδυασμός χοιρινού με δαμάσκηνα και κάστανα είναι ό,τι πιο γιορτινό μπορείτε να σερβίρετε αυτά τα Χριστούγεννα. Θα το φτιάξετε με βερύκοκα, κονιάκ, βαλσάμικο και πορτοκάλι.

Υλικά για Χριστουγεννιάτικο χοιρινό με δαμάσκηνα

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι σε κομματάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί
  • χυμό από 2 πορτoκάλια
  • δεντρολίβανο
  • 3-4 κουταλιές μέλι
  • 10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 10 βερύκοκα χωρίς κουκούτσι
  • προβρασμένα κάστανα ανάλογα με την αρεσκεία σας
  • 1/3 ποτηριού κονιάκ
  • 2 κουταλιές βαλσάμικο
  • αλάτι – πιπέρι

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο χοιρινό με δαμάσκηνα

  • Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας.
  • Σβήνουμε με το κρασί, το κονιάκ και το βαλσάμικο.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το δεντρολίβανο και το μέλι και αφήνουμε να ψηθεί περίπου 60 λεπτά.
  • Λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα δαμάσκηνα, τα βερύκοκα και τα κάστανα, προκειμένου να μην λιώσουν.
  • Όλη η διαδικασία χρειάζεται χαμηλή φωτιά έτσι ώστε το χοιρινό να γίνει μαλακό.
  • Το ελαιόλαδο το ρίχνουμε όχι στο τηγάνι αλλά στο χοιρινό κρέας προτού το ρίξουμε στο τηγάνι.
  • Έτσι αποφεύγουμε να κάψουμε το λάδι και να χάσει όλα τα συστατικά του.