Μπισκοτάκια εύκολα και νόστιμα και κυρίως υγιεινά θα φτιάξετε με αυτήν την ωραία συνταγή. Μια πολύ νόστιμη συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα βρώμης με μέλι και σοκολάτα.

Υλικά για χριστουγεννιάτικα μπισκότα βρώμης

  • 250 γρ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 ml ελαιόλαδο απαλό
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 3 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ξηροί καρποί της αρεσκείας μας
  • 125 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες

Συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα βρώμης

  • Για να φτιάξουμε τα μπισκότα βρώμης με μέλι και σοκολάτα, ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το μέλι, το αυγό, την κανέλα, τον χυμό και το ξύσμα.
  • Προσθέτουμε τη βρώμη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Σταδιακά ρίχνουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και λίγο λίγο το αλεύρι.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
  • Την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα.
  • Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις αραδιάζουμε πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο για 15-18 λεπτά.
  • Αν τα αφήσουμε περισσότερη ώρα, θα σκληρύνουν πολύ.
  • Όταν τα μπισκότα βρώμης με μέλι και σοκολάτα κρυώσουν εντελώς εκτός φούρνου, τα ξεκολλάμε με μια σπάτουλα από τη λαδόκολλα και τα διατηρούμε σε δοχείο για τρόφιμα που κλείνει καλά.