Αυτό το πανετόνε με κρέμα φυστικιού θα σε τρελάνει! Είναι το γνωστό, ιταλικό χριστουγεννιάτικο μπριός γεμάτο άρωμα και γεύση, φτιαγμένο απο τα χεράκια σας για μοναδικές οικογενειακές γιορτές.

Υλικά για πανετονε με φυστίκι κρέμα 

  • 500 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 4 αυγά
  • 10 γρ. μαγιά (ξηρή ή φρέσκια)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια (ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας)
  • 200 γρ. κρέμα φιστικιού (για τη γέμιση)
  • Φιστίκια Αιγίνης (προαιρετικά, για προσθήκη)

Συνταγή για πανετόνε με φυστίκι κρέμα 

  • Σε ένα μπολ, χτύπα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
  • Πρόσθεσε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη βανίλια.
  • Σταδιακά πρόσθεσε τα ξηρά υλικά στο μείγμα με το βούτυρο και τα αυγά, ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη.
  • Κάλυψε τη ζύμη με μια πετσέτα και άφησε την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1-2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Αφού η ζύμη φουσκώσει, ανοίξτε την σε παραλληλόγραμμο και απλώστε την κρέμα φιστικιού ομοιόμορφα πάνω της.
  • Αν θέλεις, προσθέτεις ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
  • Τύλιξε τη ζύμη σε ρολό και τοποθέτησε την σε φόρμα για πανετόνε.
  • Άφησε την να φουσκώσει ξανά για περίπου 30 λεπτά.
  • Προθερμάνεις τον φούρνο στους 180°C και ψήσε το πανετόνε για 40-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά στο εσωτερικό.
  • Άφησε το πανετόνε να κρυώσει πριν τον κόψεις. Μπορείς να το σερβίρετε σκέτο ή με επιπλέον κρέμα φιστικιού από πάνω.