Κοχύλια γεμιστά με σπανάκι
Η ίδια γέμιση ταιριάζει και με κανελόνια
Μια πεντανόστιμη συνταγή για κοχύλια γεμιστά με σπανάκι
Τα κοχυλάκια με σπανάκι και κρέμα γάλακτος είναι ένα νόστιμο φαγητό που μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα το γιορτινό μας τραπέζι. Θα το φτιάξετε με φύλλα δυόσμου και τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Γέμιση
Υλικά για Κοχύλια γεμιστά με σπανάκι
- 20-24 ζυμαρικά κοχύλια, μεγάλα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 250 γρ. φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 300 γρ. ανθότυρο νωπό, θρυμματισμένο
- 120 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
- 2-3 κουτ. σούπας κολοκυθόσποροι
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για Κοχύλια γεμιστά με σπανάκι
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο τους.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Γέμιση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
- Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο και το ανθότυρο και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα βρασμένα κοχύλια με το μείγμα και τα στρώνουμε σε μέτριο ταψί, με το άνοιγμα προς τα πάνω.
- Πασπαλίζουμε το άνοιγμα κάθε ζυμαρικού με το πεκορίνο και ψήνουμε σε γκριλ προθερμασμένο στους 180°C, για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το πεκορίνο.
- Σκορπίζουμε τους κολοκυθόσπορους και σερβίρουμε.