Γαλοπούλα γεμιστή: Η πιο εύκολη συνταγή
Γιορτινή συνταγή
Ό,τι γαλοπούλα και αν προτιμήσετε φέτος τα Χριστούγεννα, σας έχουμε την κατάλληλη συνταγή

Μια εύκολη συνταγή για την Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, το απόλυτο και πιο δημοφιλές φαγητό των Χριστουγέννων. Εδώ έχουμε μια πολύ εύκολη συνταγή για να έχετε σίγουρη επιτυχία.
Υλικά για Γαλοπούλα γεμιστή
- 2 ½ κοφτές κουταλιές βούτυρο,
- 1 κουταλιά λάδι,
- τα συκωτάκια της γαλοπούλας ψιλοκομμένα,
- ½ κιλό κιμά (βοδινό και χοιρινό, ανάμικτο),
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- ½ φλ. ρύζι Καρολίνα,
- ½ φλ. κουκουνάρια ελαφρά καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι,
- ½ φλ. ψιλά σταφιδάκια, μουλιασμένα σε 1/3 φλ. ζεστό νερό + 2 κουταλιές μπράντι,
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
- 1 φλ. ζωμό κότας (σπιτίσιος ή φτιαγμένος με ½ κύβο ζωμού), αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για Γαλοπούλα γεμιστή
- Ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι σε μια άβαθη, πλατύστομη κατσαρόλα ή ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε μέσα τα συκωτάκια, τον κιμά και το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέτετε το ρύζι και το ανακατεύετε να ζεσταθεί καλά και ύστερα ρίχνετε μέσα τα κουκουνάρια, τα σταφιδάκια με το νερό τους, το μαϊντανό και τέλος το ζωμό.
- Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα (ή το τηγάνι) και αφήνετε τη γέμιση να πιει όλα τα υγρά της.
- Ύστερα, γεμίζετε τη γαλοπούλα και την ψήνετε στον φούρνο.