Μια εύκολη συνταγή για την Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, το απόλυτο και πιο δημοφιλές φαγητό των Χριστουγέννων. Εδώ έχουμε μια πολύ εύκολη συνταγή για να έχετε σίγουρη επιτυχία.


Υλικά για Γαλοπούλα γεμιστή

  • 2 ½ κοφτές κουταλιές βούτυρο,
  • 1 κουταλιά λάδι,
  • τα συκωτάκια της γαλοπούλας ψιλοκομμένα,
  • ½ κιλό κιμά (βοδινό και χοιρινό, ανάμικτο),
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • ½ φλ. ρύζι Καρολίνα,
  • ½ φλ. κουκουνάρια ελαφρά καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι,
  • ½ φλ. ψιλά σταφιδάκια, μουλιασμένα σε 1/3 φλ. ζεστό νερό + 2 κουταλιές μπράντι,
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
  • 1 φλ. ζωμό κότας (σπιτίσιος ή φτιαγμένος με ½ κύβο ζωμού), αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για Γαλοπούλα γεμιστή

  • Ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι σε μια άβαθη, πλατύστομη κατσαρόλα ή ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε μέσα τα συκωτάκια, τον κιμά και το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Προσθέτετε το ρύζι και το ανακατεύετε να ζεσταθεί καλά και ύστερα ρίχνετε μέσα τα κουκουνάρια, τα σταφιδάκια με το νερό τους, το μαϊντανό και τέλος το ζωμό.
  • Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα (ή το τηγάνι) και αφήνετε τη γέμιση να πιει όλα τα υγρά της.
  • Ύστερα, γεμίζετε τη γαλοπούλα και την ψήνετε στον φούρνο.