Εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα
Με λίγα υλικά
Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για λαχταριστή βασιλόπιτα με άρωμα πορτοκάλι
Θέλετε φέτος να φτιάξετε σπιτική βασιλόπιτα και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας; Εδώ σας προτείνουμε μια πολύ εύκολη συνταγή με απλά υλικά, που θα την φτιάξετε απλά και γρήγορα.
Υλικά για βασιλόπιτα
- 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
- 250γρ ζάχαρη
- 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 250ml φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
- 2 βανιλίνες
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα ή γλάσο
Συνταγή για βασιλόπιτα
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει, τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. ή ένα στρογγυλό ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
- Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά και δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη η βασιλόπιτα τρυπώντας τη με ένα μαχαίρι. Αν αυτό βγει υγρό (με υπολείμματα ζύμης επάνω), ψήνουμε λίγο περισσότερο.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
- Βάζουμε το φλουρί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή γλάσο.