Θέλετε φέτος να φτιάξετε σπιτική βασιλόπιτα και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας; Εδώ σας προτείνουμε μια πολύ εύκολη συνταγή με απλά υλικά, που θα την φτιάξετε απλά και γρήγορα.


Υλικά για βασιλόπιτα

  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ ζάχαρη
  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250ml φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
  • 2 βανιλίνες
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα ή γλάσο

Συνταγή για βασιλόπιτα

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  • Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει, τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. ή ένα στρογγυλό ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά και δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη η βασιλόπιτα τρυπώντας τη με ένα μαχαίρι. Αν αυτό βγει υγρό (με υπολείμματα ζύμης επάνω), ψήνουμε λίγο περισσότερο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
  • Βάζουμε το φλουρί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή γλάσο.