Για ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό φτιάχνουμε μύδια με σκόρδο, βούτυρο και κρασάκι. Μια ιδανική συνταγή για αυτήν την εποχή.


Υλικά για μύδια με βούτυρο και σκόρδο

(για 4-5 άτομα)
  • 1 κιλό μύδια, όσο πιο φρέσκα τόσο το καλύτερο
  • 3 κοφτές κουταλιές βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλ. άσπρο, ξηρό κρασί
  • 3- 4 πρέζες πιπέρι καγιέν
  • 2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο λεμόνι
  • 1 γεμάτη κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός

Συνταγή για μύδια με βούτυρο και σκόρδο


  • Ετοιμάζετε τα μύδια: Πετάτε όσα έχουν σπασμένα κελύφη ή μένουν ανοιχτά ακόμα και όταν τα χτυπάτε στον πάγκο.
  • Τα καθαρίζετε από τα «γένια τους», τραβώντας τα και βγάζοντάς τα και τα τρίβετε με καθαρή βούρτσα ή σκληρό σφουγγαράκι κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό.
  • Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι.
  • Βάζετε μέσα το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι μόλις να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα και προσθέτετε τα μύδια και τα ανακατεύετε στα γρήγορα με μια σπάτουλα.
  • Τα περιχύνετε με το κρασί, τα πασπαλίζετε με το καγιέν, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι και τα αφήνετε για 1-2 λεπτά, ή μέχρι να ανοίξουν όλα. Ανακατεύετε μέσα καλά το λεμόνι και το μαϊντανό και αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Σερβίρετε τα μύδια αμέσως.