Μύδια με βούτυρο και σκόρδο
Εύκολη συνταγή
Μια πολύ εύκολη, αλλά εξαιρετικά γευστική συνταγή για μύδια με βούτυρο και σκόρδο

Για ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό φτιάχνουμε μύδια με σκόρδο, βούτυρο και κρασάκι. Μια ιδανική συνταγή για αυτήν την εποχή.
Υλικά για μύδια με βούτυρο και σκόρδο
(για 4-5 άτομα)- 1 κιλό μύδια, όσο πιο φρέσκα τόσο το καλύτερο
- 3 κοφτές κουταλιές βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/3 φλ. άσπρο, ξηρό κρασί
- 3- 4 πρέζες πιπέρι καγιέν
- 2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο λεμόνι
- 1 γεμάτη κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
Συνταγή για μύδια με βούτυρο και σκόρδο
- Ετοιμάζετε τα μύδια: Πετάτε όσα έχουν σπασμένα κελύφη ή μένουν ανοιχτά ακόμα και όταν τα χτυπάτε στον πάγκο.
- Τα καθαρίζετε από τα «γένια τους», τραβώντας τα και βγάζοντάς τα και τα τρίβετε με καθαρή βούρτσα ή σκληρό σφουγγαράκι κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό.
- Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι.
- Βάζετε μέσα το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι μόλις να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα και προσθέτετε τα μύδια και τα ανακατεύετε στα γρήγορα με μια σπάτουλα.
- Τα περιχύνετε με το κρασί, τα πασπαλίζετε με το καγιέν, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι και τα αφήνετε για 1-2 λεπτά, ή μέχρι να ανοίξουν όλα. Ανακατεύετε μέσα καλά το λεμόνι και το μαϊντανό και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Σερβίρετε τα μύδια αμέσως.