Μια από τις πιο ωραίες επιλογές για ένα ορεκτικό χορταστικό στο τραπέζι σας είναι αυτοί οι πατατοκεφτέδες με πικάντικο κασέρι. Θα τους φτιάξετε με σιμιγδάλι, το οποίο θα τους περιτυλίξει εξαιρετικά.

Υλικά για πατατοκεφτέδες με πικάντικο κασέρι

  • 8 μέτριες πατάτες, καλά πλυμένες
  • 100-130 γρ. πικάντικο κασέρι, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 8 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 6 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα, πλήρες
  • λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι, για το πανάρισμα
  • λάδι, για το τηγάνισμα

Συνταγή για πατατοκεφτέδες με πικάντικο κασέρι

  • Για να φτιάξουμε τους πατατοκεφτέδες παναρισμένους σε σιμιγδάλι, ξεκινάμε βράζοντας τις πατάτες, με τις φλούδες τους, σε άφθονο αλατισμένο νερό, για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε ένα μπολ.
  • Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Προσθέτουμε το τυρί, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλεύρι, το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Το μείγμα πρέπει να είναι σφιχτό και να πλάθεται εύκολα, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
  • Πλάθουμε κεφτεδάκια διαμέτρου περίπου 4 εκ.
  • Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το σιμιγδάλι και περνάμε τα κεφτεδάκια ώστε να καλυφθούν καλά.
  • Τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  • Ζεσταίνουμε λάδι σε βαθύ κατσαρολάκι, ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους.
  • Τηγανίζουμε σε δόσεις τους κεφτέδες για 1-2 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
  • Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.