Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή είναι η μακαρονάδα με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, σκόρδο, δυόσμο και φέτα. Είναι ένα υπέροχο φαγητό για όλες τις ώρες, που θα σας χορτάσει. Ιδού η συνταγή!


Υλικά για μακαρονάδα με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, σκόρδο, δυόσμο και φέτα

  • 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
  • 5 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένες και ψιλοκομμένες
  • τα φύλλα από 8 κλαράκια δυόσμο, χοντροκομμένα
  • 250 γρ. φέτα σκληρή, σε μικρά κομμάτια
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, σκόρδο, δυόσμο και φέτα

  • Για να φτιάξουμε σπαγγέτι με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, σκόρδο, δυόσμο και φέτα, ξεκινάμε βράζοντας τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
  • Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
  • Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες και λίγο αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα μισά φύλλα δυόσμου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για περίπου 1 λεπτό, μέχρι το σκόρδο να σκορπίσει το άρωμά του αλλά να μη ροδίσει.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  • Αν η σάλτσα πήξει πολύ, προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών που αφήσαμε κατά μέρος.
  • Τέλος ρίχνουμε τη φέτα και τον υπόλοιπο δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.