Εύκολες γαρίδες σαγανάκι
Έχουν ασβέστιο, σίδηρο, σελήνιο
Δείτε πως θα φτιάξετε τις πιο εύκολες γαρίδες σαγανάκι
Ένα υπέροχο ορεκτικό είναι οι γαρίδες σαγανάκι. θα τις φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στην κουζίνα σας με υλικά που έχετε. Πρόκειται για ένα πολύ θρεπτικό φαγητό, καθώς οι γαρίδες έχουν φυτικές ίνες, χαμηλά λιπαρά, ασβέστιο, σίδηρο, σελήνιο * καθώς και Ω3 και 6 λιπαρά οξέα.
Υλικά για γαρίδες σαγανάκι
- 1 κόκκινο κρεμμύδι ξερό, σε μικρά καρέ
- 3 σκελίδες σκόρδου, κοπανισμένες
- 1/4 κ.γ. τσίλι ή μπούκοβο, σε νιφάδες
- 11⁄2 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, σε καρέ (με τα ζουμιά τους)
- 500 γρ. γαρίδες μέτριου μεγέθους, φρέσκες ή κατεψυγμένες
- 50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1/4 κούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο
- 8 κούπες ανάμεικτη πράσινη σαλάτα (για να γλιτώσουμε χρόνο, προμηθευόμαστε έτοιμα μείγματα σαλάτας σε σακούλες, σε κενό αζώτου, από το σούπερ μάρκετ)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
- 1 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη αλατοπίπερο
Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι
- Ψεκάζουμε με ελάχιστο λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή γουόκ, αν έχουμε) και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τις ντομάτες και 1 φλιτζάνι κρύο νερό. Όταν αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε χωρίς καπάκι για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα, ανακατεύοντας πότε-πότε.
- Όση ώρα μαγειρεύεται η σάλτσα, καθαρίζουμε τις γαρίδες από κεφάλια, κελύφη και τις μαύρες ίνες στη ράχη τους.
- Ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, χωρίς όμως να στεγνώσουν.
- Σκορπίζουμε τη φέτα και το μαϊντανό και αποσύρουμε. Αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο κατά βούληση. Προσθέτουμε τα σαλατικά και ανακατεύουμε καλά να βραχούν από το ντρέσινγκ.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες σαγανάκι με τη σαλάτα και το ψωμί.