Νόστιμα τρουφάκια από τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν
Τίποτα δεν πάει χαμένο
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε τρουφάκια από τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν από τις γιορτές των Χριστουγέννων
Περίσσαψαν κουραμπιέδες από τι γιορτές των Χριστουγέννων και δεν θέλετε να τους φάτε ή να τους πετάξατε; Τότε μπορείτε να τους μετατρέψετε σε ένα άλλο υπέροχο γλυκό, όπως είναι τα τρουφάκια με ζύμη από κουραμπιέδες. Αν το θέλουμε τίποτα δεν πάει χαμένο.
Υλικά για τρουφάκια από τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν
Κομμάτια: 15-16- 200 γρ. κουραμπιέδες
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. λευκή κουβερτούρα, λιωμένη (σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων)
- 1 κουτ. γλυκού ηλιέλαιο τρούφα σοκολάτας ή ινδοκάρυδο (για την επικάλυψη)
Συνταγή για τρουφάκια από τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν
- Σε έναν πολυκόφτη αλέθουμε τους κουραμπιέδες μέχρι να θρυμματιστούν πολύ καλά.
- Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Πλάθουμε τα τρουφάκια σε 15-16 μικρές μπάλες, περίπου 20 γρ. τη μία.
- Τακτοποιούμε τα τρουφάκια σε ταψάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά.
- Ανακατεύουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το ηλιέλαιο και βουτάμε μέσα τα τρουφάκια μας, ώστε να καλυφθούν καλά.
- Με το που βγάλουμε τα τρουφάκια από τη σοκολάτα, τα βουτάμε στην τρούφα ή το ινδοκάρυδο, που έχουμε βάλει σε ένα μπολ, και τα κυλάμε μέχρι να καλυφθούν παντού.
- Τακτοποιούμε τα τρουφάκια σε λαδόκολλα και αφήνουμε να στεγνώσουν για περίπου μισή ώρα.