Είναι ένα εύκολο και πεντανόστιμο ορεκτικό, που σχεδόν πάντα το παραγγέλνουμε σε ταβερνάκια. Ο λόγος για την ψητή φέτα, την οποία, όμως, σήμερα προτείνουμε να φτιάξετε με τα χεράκια σας, καθώς είναι πολύ εύκολο.


Υλικά για φέτα ψητή στο αλουμινόχαρτο

  • 1/2 κιλό φέτα σκληρή (σε φέτες)
  • 2 τμχ τομάτες (σε ροδέλες)
  • 2 τμχ πιπεριές πράσινες (σε ροδέλες)
  • 4 κτσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κτσ ρίγανη

Συνταγή για φέτα ψητή στο αλουμινόχαρτο

  • Κόβετε τέσσερα φύλλα ½ μέτρου από αντικολλητικό αλουμινόχαρτο.
  • Τοποθετείτε τις φέτες του τυριού σε ισόποσες μερίδες, προσθέτετε από πάνω τις ροδέλες τομάτας και τις πιπεριές.
  • Καρυκεύετε με τη ρίγανη, ραντίζετε με το ελαιόλαδο και διπλώνετε σε φάκελο την φέτα.
  • Ψήστε την φέτα σε δυνατή θερμοκρασία για 5-6 λεπτά.
  • Χρησιμοποιήστε την ελεύθερη ζώνη για να μην σας καεί.
  • Σερβίρετε τη φέτα με τα λαχανικά σε πιατέλα, περιχύστε το ελαιόλαδο και αρτύστε με τη ρίγανη.
  • Απολαύστε το γεύμα σας με μια παγωμένη μπίρα.